Zonnebloemen De Buitenlanden 2016

Informatie participatiebijeenkomst De Buitenlanden 13 februari 2017

Publicatiedatum: 21 maart 2017

Op 13 februari heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden over verdere ontwikkeling van het recreatiegebied ‘De Buitenlanden’.

Ruim vijftig inwoners, lokale politici, overige gebruikers en belanghebbenden van het recreatiegebied waren aanwezig op de bijeenkomst. Na een algemene inleiding, werden de aanwezigen uitgenodigd om aan de hand van verschillende “thematafels” hun meningen en ideeën over de verdere ontwikkeling gegeven. De thematafels waren:

  1. het kenmerkende karakter / DNA van het gebied
  2. de recreatieve ontwikkelkansen/-wensen
  3. de kaders- en randvoorwaarden

Veel verschillende ideeën kwamen deze avond naar voren. In de bijlagen kunt u de gehouden presentaties en ingebrachte suggesties en ideeën nalezen.

De opbrengsten van de kennisavond worden door het recreatieschap gebruikt om in afstemming met de raad van Beverwijk de verdere ontwikkeling van het recreatiegebied en de bijbehorende beleidskaders vorm te geven. Zo zal in eerste instantie worden gewerkt aan een gezamenlijk gedragen en vastgesteld programma van eisen en wensen als beleidskader voor de werving en selectie van recreatieve initiatiefnemers.

Wanneer deze zogenaamde marktverkenning goed verloopt, hoopt het recreatieschap in de tweede helft van dit jaar meer zicht te hebben op de recreatieve ontwikkelkansen voor de Buitenlanden.

Voor eventuele vragen over de ontwikkeling van De Buitenlanden, kunt u altijd contact opnemen met de heer Henny Scholten, projectleider, e-mailadres hscholten@recreatienoordholland.nl.

Bijlagen:

- Presentatie participatiebijeenkomst

- Bevindingen thematafel 1

- Bevindingen thematafel 2

- Bevindingen thematafel 3

- Ingebracht document thematafel 2

- Gedicht De Buitenlanden


Meer nieuws