Acrobatiek op het water

Voor de periode 2021 - 2025 komt er een nieuw snelvaarbeleid. Klik hier voor het nieuwe beleid. Dit beleid is goedgekeurd door het bestuur van het recreatieschap, maar moet nog door de gemeente Castricum goedgekeurd worden. Om je alvast de mogelijkheid te bieden om een aanvraag in te dienen, hebben we vooruitlopend op de goedkeuring de nieuwe formulieren op de site gezet. Dus de rest van de site is nog niet aangepast. De belangrijkste wijzigingen in het beleid leest u hier

Snelvaren met waterskiër of wakeboarder achter je boot, dat kan in snelvaargebied De Deilings op het Alkmaardermeer. Vraag hiervoor wel een ontheffing aan.

Van mei tot en met oktober kan er worden snelgevaren in het snelvaargebied De Deilings op het Alkmaardermeer. Vele watersporters maken hier jaarlijks gebruik van. Om dit gebruik veilig te houden wordt er ook dit jaar weer regelmatig gecontroleerd op het juiste gebruik van het gebied en het bezit van geldige ontheffingen. De soorten ontheffingen met uitgangspunten en voorwaarden staan in het 'Beleid snelvaren Alkmaardermeer 2016-2020'.

Op de andere delen van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer geldt, zoals op het meeste openbare vaarwater, een snelvaarverbod. Dit betekent dat er niet sneller gevaren mag worden dan zestien kilometer per uur en binnen de gemarkeerde vaargeulen niet sneller dan twaalf kilometer per uur.

Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van ontheffingen en het doorgeven van wijzigingen.