Acrobatiek op het water

De gemeente Castricum heeft nog geen nieuw snelvaarbeleid 2021-2025 goedgekeurd. Hierom wordt vooralsnog het beleid 2016-2020 voortgezet.

Snelvaren met waterskiër of wakeboarder achter je boot, dat kan in snelvaargebied De Deilings op het Alkmaardermeer. Vraag hiervoor wel een ontheffing aan.

Van mei tot en met oktober kan er worden snelgevaren in het snelvaargebied De Deilings op het Alkmaardermeer. Vele watersporters maken hier jaarlijks gebruik van. Om dit gebruik veilig te houden wordt er ook dit jaar weer regelmatig gecontroleerd op het juiste gebruik van het gebied en het bezit van geldige ontheffingen. De soorten ontheffingen met uitgangspunten en voorwaarden staan in het 'Beleid snelvaren Alkmaardermeer 2016-2020'.

Op de andere delen van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer geldt, zoals op het meeste openbare vaarwater, een snelvaarverbod. Dit betekent dat er niet sneller gevaren mag worden dan zestien kilometer per uur en binnen de gemarkeerde vaargeulen niet sneller dan twaalf kilometer per uur.

Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van ontheffingen en het doorgeven van wijzigingen.