Dagkampeerterrein en toiletten weer open

Publicatiedatum: 12 juni 2020

Er gaat steeds meer open, maar blijf je aan de corona-regels houden.

Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand
Steeds komt er stapsgewijs iets meer ruimte in de Nederlandse corona-aanpak. De rust en de ruimte opzoeken in de recreatiegebieden behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Bewegen in de buitenlucht is immers heel gezond. De landelijke richtlijnen van de rijksoverheid blijven gelden, ook in de recreatiegebieden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter). Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen.

In het recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer is er ruimte genoeg. Het blijft echter noodzakelijk dat we elkaar die ruimte ook geven. Zoek de rustige en minder populaire plekken op en blijf niet te lang. Als je kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. We verzoeken bezoekers de richtlijnen in acht te houden en verantwoord hiermee om te gaan. Samen tegen corona!

Voorkom een boete!
Bij groepen die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden zijn hiervan uitgezonderd.

Dagkampeerterrein en toiletgebouwen
Inmiddels kan je je tent weer uitproberen op het dagkampeerterrein van Dorregeest.
En kan je weer gebruik maken van de toiletten op de recreatieterreinen. Deze worden regelmatig schoongemaakt. Maar om coronabesmetting te voorkomen rekenen we ook op jouw medewerking.

·        Houd het toilet(gebouw) schoon
·        Houd 1,5 meter afstand
·        Gooi afval in de dichtstbijzijnde afvalbak
·        Beperk het contact met deurklinken e.d.
·        Maak je handen schoon met zelf meegebrachte handgel

Zwemmen in natuurwater
In Nederland loopt het zwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Ook in tijden van corona worden aangewezen zwemplekken gecontroleerd op waterkwaliteit, hygiëne en veiligheid. De landelijke richtlijnen gelden ook in het water.

Pontjes 
De pontjes Oostknollendam en Molletjesvaart zijn nog tijdelijk uit de vaart. We zoeken naar een oplossing om de pontjes weer in de vaart te brengen.

Dienstverlening recreatieschap
Het beheerkantoor/informatiebalie van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer aan de Lagendijk 33 in Uitgeest is tot nader bericht gesloten. We proberen het dienstverleningsniveau zo hoog mogelijk te houden. Je kunt ons bereiken via info@alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.

 


Meer nieuws