Het zwemseizoen is begonnen

Publicatiedatum: 6 mei 2020

In Nederland loopt het zwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober. In deze periode (ook in tijden van corona) worden officiƫle zwemplekken gecontroleerd op waterkwaliteit, hygiƫne en veiligheid.

Er geldt voor iedereen nog steeds het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Besluit je toch om een frisse neus te halen en kies je voor een frissende duik in natuurwater? Let dan bij elk bezoek goed op of op dat moment een waarschuwing, een negatief zwemadvies of zwemverbod geldt. Houd te allen tijden de richtlijnen van de rijksoverheid in acht, ook in het water. 

Gun elkaar de ruimte, blijf niet te lang en houd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter). Volg altijd de aanwijzingen van de toezichthouders en locatiebeheerder op en respecteer de regels zoals die zijn opgesteld. De toiletgebouwen zijn nog steeds gesloten. Ga daarom voorafgaand aan het bezoek thuis naar het toilet.

Wat zijn officiële zwemplekken?

De officiële zwemlocaties zijn te herkennen aan de grote lichtblauwe informatieborden. Binnen de ballenlijn is het water vaak niet dieper dan 1,40 meter. Alleen officieel aangewezen zwemplekken worden regelmatig onderzocht op verontreinigingen. Als de actuele waterkwaliteit onvoldoende is, dan wordt dit op een smal bord onder het algemene informatiebord aangegeven. Deze meldingen kunnen regelmatig wijzigen. 

De website www.zwemwater.nl of de app Zwemwater geeft actueel zwemadvies.


Meer nieuws