Samen tegen corona

Publicatiedatum: 8 mei 2020

In de persconferentie van 6 mei werd een versoepeling in de coronamaatregelen bekend gemaakt. Wat betekent dat voor een bezoek aan de recreatiegebieden?

Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand
Vanaf 11 mei komt er stapsgewijs iets meer ruimte in de Nederlandse corona-aanpak. De rust en de ruimte opzoeken in de recreatiegebieden behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Bewegen in de buitenlucht is immers heel gezond. De landelijke richtlijnen van de rijksoverheid blijven gelden, ook in de recreatiegebieden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter). Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen.
In het recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer is er ruimte genoeg. Het blijft echter noodzakelijk dat we elkaar die ruimte ook geven. Zoek de rustige en minder populaire plekken op en blijf niet te lang. Als je kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. We verzoeken bezoekers de richtlijnen in acht te houden en verantwoord hiermee om te gaan. Samen tegen corona!

Voorkom een boete!
Bij groepen die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden zijn hiervan uitgezonderd.

Buiten sporten
Vanaf 11 mei kunnen sportclubs en verenigingen weer buiten sporten (inclusief lesgeven), mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Die afstand geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar geldt nog steeds dat buiten sporten onder begeleiding gebeurt. Contactsporten zijn nog niet toegestaan.

Zwemmen in natuurwater
In Nederland loopt het zwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Ook in tijden van corona worden aangewezen zwemplekken gecontroleerd op waterkwaliteit, hygiëne en veiligheid. De landelijke richtlijnen gelden ook in het water.

Ondernemers, evenementen en activiteiten in het gebied
Per 1 juni zullen naar verwachting ook ondernemers in de recreatiegebieden hun deuren weer openen. Het versoepelen van maatregelen kan alleen als het virus onder controle blijft. Evenementen vormen een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus. Alle bijeenkomsten zijn verboden tot 1 september. Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid van ondernemers en mogelijke activiteiten in de gebieden wend je dan tot de ondernemer of organisator van de activiteit.

Pontjes, dagkampeerterrein en toiletgebouwen dagrecreatieterreinen gesloten
Vanwege corona kunnen de toiletgebouwen van de recreatieterreinen niet gebruikt worden. Hiermee volgt het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer de noodverordening van de Veiligheidsregio Kennemerland en Noord-Holland Noord die op 27 maart van kracht is gegaan. De hygiënevereisten zijn nodig om de verdere verspreiding van corona tegen te gaan. En om de verblijfsduur te beperken blijven het dagkampeerterrein en de noordelijke parkeerplaats Dorregeest gesloten.
De pontjes Oostknollendam en Molletjesvaart zijn nog tijdelijk uit de vaart.

Dienstverlening recreatieschap en ondernemers
Het beheerkantoor/informatiebalie van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer aan de Lagendijk 33 in Uitgeest is tot nader bericht gesloten. We proberen het dienstverleningsniveau zo hoog mogelijk te houden. Je kunt ons bereiken via info@alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.

Kijk voor actuele informatie over de nieuwe en aangescherpte maatregelen op de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus

 


Meer nieuws