kabelbaan

Buitengewoon veel te doen dit seizoen in recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer

Publicatiedatum: 12 april 2017

Het is lente en dus weer tijd om er op uit te trekken. Al fietsend genieten van de natuur of de mooiste plekjes ontdekken met een wandeling of vaartochtje.

Actief op het water

Het meer is dé watersportplek in de omgeving. Zeilen, windsurfen, waterskiën, suppen, er is van alles te doen. Het huren van spullen of het volgen van een les kan bij de diverse ondernemers aan het meer.

Fietsen en wandelen

In en om het recreatiegebied is het fantastisch fietsen en wandelen. De routes hebben verschillende lengtes en een eigen karakter in een verrassend groene omgeving.

Uitrusten

Onderweg koffie op het terras of uitrusten bij de picknickplekken met een broodje.

Overnachten en verblijf

Er is ruime keuze aan campings en bed and breakfasts in en om het gebied of huur een waterwoning direct gelegen aan het water van het Uitgeestermeer.

Speciaal voor kinderen

Voor kinderen staan op de recreatieterreinen diverse speeltoestellen. Bij De Hoorne staat een half pipe skatebaan en bij Dorregeest en het Zwaansmeer zijn afgebakende zwemplekken met strandjes speciaal voor de allerkleinsten.

Eigen activiteit

Een eigen activiteit of evenement organiseren kan ook. Neem dan voor een vergunning of ontheffing contact op met het recreatieschap via info@alkmaarder-enuitgeestermeer.nl of bel naar (0251) 311410.


Meer nieuws