Regelgeving recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer

Graag houden wij samen met al onze bezoekers recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer schoon en prettig, waarbij iedereen respect heeft voor de natuur en andere bezoekers in het gebied.

In de Algemene Verordening kun je alle regels voor bezoekers teruglezen.

Verder zijn er nog de volgende aanvullende aanwijsbesluiten, over onder meer het hondenbeleid, barbecueën en specifieke vaartuigen:

Lees hier meer over het hondenbeleid in het recreatiegebied.

Legesverordening
Er zijn kosten verbonden aan het aanvragen van informatie, een vergunning of een andere dienst. Deze kosten kun je terugvinden in de legesverordening

Vissen
Als je wilt vissen in recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer, heb je een geldige VISpas nodig. Kijk voor meer informatie en het aanvragen op de website Sportvissen in Nederland.

Voor het vissen op het Alkmaardermeer heb je bovendien schriftelijke toestemming nodig van Gebroeders Dil B.V. (beroepsvisser) te Akersloot, telefonisch te bereiken op 0251-31 23 06. 

Ondernemers
Ben je als ondernemer op zoek naar informatie voor het aanvragen van vergunningen of specifieke regelingen voor ondernemers in recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer? Bekijk dan deze pagina voor ondernemers.

Snelvaren
Op het Alkmaarder- en Uitgeestermeer geldt een maximale vaarsnelheid van zestien kilometer per uur. Binnen de gemarkeerde vaargeulen is dit een maximumsnelheid van twaalf kilometer per uur. Voor het snelvaargebied De Deilings is echter een uitzondering gemaakt. Hier kunnen watersporters, mits voorzien van een ontheffing, snelvaren en waterskiën. 

Klachtenregeling
Wil je een officiële klacht indienen? Dan kun je gebruik maken van de klachtenregeling.

Klachten over het gedrag van medewerkers en bestuur kun je via het officiële klachtenformulier insturen.