Wandelroute Dorregeesterpolder verlegd en jaarrond open

Publicatiedatum: 26 maart 2021

Wandelaars kunnen voorlopig het gehele jaar rond de wandelroute in de Dorregeesterpolder in Uitgeest lopen. Hiervoor is een gedeelte van de route verlegd.

Jaarrond open
De wandelroute door de Dorregeesterpolder blijft ook tijdens het broedseizoen open. Hierdoor kunnen wandelaars nu ook in het voorjaar genieten van een wandeling door deze polder. Vooral nu er veel behoefte is aan wandelen komt dit goed uit.

Verlegging
De route loopt nu niet meer dwars door het polderland, maar boven op de kade naar de Dorregeestermolen. Daardoor is het zicht op de omgeving veel beter. Het verleggen van de route heeft het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer in overeenstemming gedaan met Landschap Noord-Holland. Deze organisatie heeft hun stuk kade langs het meer naar de Dorregeestermolen opengesteld voor wandelaars. Ook heeft de heer Van Burgsteden, agrariër in de Dorregeesterpolder, zijn 700 meter dijk beschikbaar gesteld.

Definitief besluit
De komende vijf jaar zal Landschap Noord-Holland de smienten monitoren. Gedurende deze proefperiode vindt hierover jaarlijks een evaluatie plaats. Als blijkt dat wandelaars de smienten in het nabijgelegen Limmergat verstoren, dan neemt het recreatieschap de oude route weer in gebruik. Maar als de proef goed verloopt, onderzoekt het recreatieschap hoe de aangepaste route definitief gemaakt kan worden.

Informatie
Een beschrijving van de route staat op hier op onze website. De route is tevens onderdeel van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Hiervoor staat inmiddels een nieuw startpaneel op recreatieterrein Dorregeest. Zie ook www.wandelnetwerknoordholland.nl.

Tv-uitzending
Voor een kijkje in de Dorregeesterpolder van Natuurlijk Noord-Holland door NH Nieuws klik hier.


Meer nieuws