Samen tegen corona

Publicatiedatum: 25 april 2020

In de persconferentie van 21 april werd bekend gemaakt dat we samen doorgaan met de corona-aanpak in Nederland. Wat betekent dat voor een bezoek aan onze gebieden.

Geniet zoveel mogelijk thuis van de zon, in je tuin of op het balkon! 
We begrijpen dat het juist nu fijn is om de rust en ruimte op te zoeken in het groen. Toch is het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Besluit je toch om even een frisse neus halen? Volg dan de instructies van de rijksoverheid op. De landelijke richtlijnen gelden ook in de recreatiegebieden. Hardlopen, fietsen of gewoon buiten bewegen? Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter). In de gebieden is er ruimte genoeg, het blijft echter noodzakelijk dat we elkaar die ruimte ook geven. Zoek de rustige en minder populaire plekken op en blijf niet te lang. Alleen dan kunnen we blijven genieten van buiten. Als je kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. We verzoeken je de richtlijnen in acht te houden en verantwoord hiermee om te gaan. Samen tegen corona!

Voorkom een boete!
Groepsvorming (al dan niet toevallig) is verboden. Bij groepen van 3 of meer die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden zijn hiervan uitgezonderd.

Sporten door kinderen
Vanaf 29 april kunnen kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding weer samen buiten sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

Evenementen en activiteiten in het gebied
Evenementen vormen helaas een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus. Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september (in plaats van 1 juni), ook met minder dan 100 mensen. Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid van ondernemers en mogelijke activiteiten in de gebieden wend je dan tot de ondernemer of organisator van de activiteit.

Pontjes, dagkampeerterrein en toiletgebouwen dagrecreatieterreinen gesloten
Vanwege corona kunnen de toiletgebouwen van de recreatieterreinen niet meer gebruikt worden. Hiermee volgt het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Kennemerland en Noord-Holland Noord die op 27 maart van kracht is gegaan. De hygiënevereisten zijn nodig om de verdere verspreiding van corona tegen te gaan. En om de verblijfsduur te beperken blijven het dagkampeerterrein en de noordelijke parkeerplaats Dorregeest gesloten.
De pontjes Oostknollendam en Molletjesvaart zijn nog tijdelijk uit de vaart.

Dienstverlening recreatieschap en ondernemers
Het beheerkantoor/informatiebalie van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer aan de Lagendijk 33 in Uitgeest is tot nader bericht gesloten. We proberen het dienstverleningsniveau zo hoog mogelijk te houden. Je kunt ons bereiken via info@alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.

Kijk voor actuele informatie over de nieuwe en aangescherpte maatregelen op de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus


Meer nieuws