Erfgoedpark De Hoop

Erfgoedpark De Hoop krijgt weer bruisende bestemming

Publicatiedatum: 9 april 2020

De zoektocht naar enthousiaste ondernemers is geslaagd

De zoektocht naar enthousiaste ondernemers is geslaagd. Twee ervaren ondernemers uit de omgeving gaan aan de slag om van het Erfgoedpark weer een bruisende bestemming te maken met instandhouding van de historische en culturele waarden van het park. Zij hopen in medio 2021 open te gaan.

Wat zijn de plannen?
Paul Klomp en Nico Scheffer, bekend van de Vuurlinie en Vuurland in Beverwijk realiseren op het park diverse mogelijkheden voor recreatie op het land en op het water. Daarnaast komen er een klein restaurant, 9 bed and breakfastplekken en 3 familiestubes. De ondernemers zullen bij hun plannen lokale bewoners, ondernemers en verenigingen betrekken.  

Houtzaagmolen van Corneliszoon krijgt eigen ‘museum’
De stichting Cornelis Corneliszoon krijgt de beschikking over het fundament van de molen en de houtloods waar zij invulling kunnen geven  aan het verhaal over de ontstaan- en bewoningsgeschiedenis van het gebied. Dat Cornelis Corneliszoon van Uitgeest de houtzaagmolen heeft uitgevonden mag verteld worden.
Ook het verhaal van het Oer-IJ krijgt een plek op het Erfgoedpark.

Activiteiten op Erfgoedpark
Op het Erfgoedpark zullen verschillende activiteiten en evenementen worden aangeboden. Hierbij denken de ondernemers onder andere aan: wandelen, varen , vissen, steppen, barbecue, foodfestivals, overnachten en een speeltuin. Zij gebruiken zoveel mogelijk de bestaande gebouwen.

Nico Scheffer: ’Ons plan is gebaseerd op meerdere bouwstenen, deze factoren zijn het fundament van ons plan. De historische en culturele waarden van Cornelis Corneliszoon van Uitgeest en het Oer-IJ zullen breed worden uitgedragen in een museale context, terug te vinden in verschillende vormen en locaties binnen het park’

De ingediende plannen passen in het bestemmingsplan. De benodigde vergunningaanvragen zijn in voorbereiding om zo snel mogelijk bij de gemeente Uitgeest in te dienen.


Meer nieuws