Andere activiteit kiezen?

De Stieroproute (10,5 km)

De Stieroproute voert je door rustige polders, een uitgestrekt natuurreservaat én tussen andere watersporters en boten over de Markervaart en het Uitgeestermeer

Rust en ruimte

Deze geel gemarkeerde kanoroute begint bij de surfoever van het recreatieterrein Zwaansmeer aan het Uitgeestermeer. Je kunt ook beginnen bij de opstapplaats aan de Lagendijk bij kanoverhuur De Aker. De (route)variant met de gele bies leidt je naar de hoofdroute. Je vaart langs de oevers van het meer en door de Krommenieër-Woudpolder, een uitgestrekt en rustig veenweidegebied waar je veel weide- en rietvogels zoals de rietgors, de kleine karekiet en de rietzanger hoort.  

Drukke vaart

Vlak voor je vanuit Krommeniedijk de Markervaart op peddelt, kom je langs de molen De Woudaap uit 1651 die nog steeds in gebruik is. De schutsluis naast de molen komt uit op de Nauernasche Vaart. Een mooi plekje op te picknicken en even uit te rusten met uitzicht op de voorbijgaande boten. Achter de dijk van de Markervaart ligt Markenbinnen met het gelijknamige fort, dat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam. Bij de Stierop kom je langs een scoutingcentrum waar het zomers op en aan het water gezellig druk is. Aan de andere oever ligt de Westwouderpolder, een bijzonder eilandje waar je, zeker in de lente, de reigers, slobeenden, grutto’s, tureluurs en rietzangers niet kunt missen.

Bekijk de route op de kanokaart.