Zoek het informatiebord in het maisdoolhof zonder te verdwalen

Publicatiedatum: 1 augustus 2017

Het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer heeft ook dit jaar weer het maisdoolhof laten aanleggen in recreatiegebied De Buitenlanden in Beverwijk.

Doolhof
Inmiddels staat het mais ruim twee meter hoog in het doolhof. Hierdoor is het doolhof niet meer te overzien en is het middelpunt moeilijk te vinden. Dus een echte uitdaging. In het midden staat deze keer een informatiepaneel over de verschijning van de heilige Agatha in Beverwijk in de 9e eeuw.

Route
De Buitenlanden is een dagrecreatiegebied, daarom mag het doolhof alleen overdag betreden worden. De route naar de ingang van het maisdoolhof is bewegwijzerd vanaf de parkeerplaats bij de Noorderweg.

Aanleg
Het doolhof is op verzoek van het recreatieschap door een loonbedrijf gemaakt. Dit bedrijf maakt al een paar jaren het ontwerp hiervoor. Wie het doolhof wil betreden, kan het beste schoenen aandoen die tegen een stootje kunnen. Want de ondergrond en dus ook het pad bestaat uit klei.

Einde
Het doolhof is tijdelijk. Naar verwachting wordt half september het mais geoogst en als veevoer gebruikt. Zodra de werkzaamheden hiervoor starten komt dit op www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl bij nieuws te staan.

 


Meer nieuws