Over de organisatie

Het recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer wordt in opdracht van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer beheerd door Recreatie Noord-Holland. Beiden zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van het prachtige Alkmaarder- en Uitgeestermeer, plus het oevergebied. Centraal hierbij staat dat alle bezoekers van het recreatiegebied naar hartenlust van de bijzondere omgeving kunnen genieten.

Over Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer
Het recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer is een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Holland, de gemeenten Alkmaar, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Heiloo, Uitgeest en Zaanstad. Het schap zet zich in voor het verzekeren van een evenwichtige ontwikkeling van de recreatie en de watersport op en rondom het meer en aangrenzende gebieden, plus het tot stand brengen, bewaren en onderhouden van het landschap en een evenwichtig natuurlijk milieu dat is afgestemd op eerstgenoemde. 

Over Recreatie Noord-Holland
Noord-Holland heeft prachtige recreatiegebieden met veel mogelijkheden. Recreatie Noord-Holland is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van deze groene gebieden. De organisatie zorgt hierbij voor een aantrekkelijke omgeving, waar mensen kunnen genieten van rust, natuur en recreatie.

Lees meer over de leukste recreatiegebieden in Noord-Holland.

Wil je werken voor het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer of een van de andere mooie gebieden? Bekijk de vacatures bij Recreatie Noord-Holland.