Bereikbaarheid Alkmaarder- en Uitgeestermeer

Wil je weten hoe je recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer per fiets, auto of OV het makkelijkst kunt bezoeken? Lees hier meer over de bereikbaarheid van het gebied.

Met de fiets
Wil je recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer met de fiets bezoeken? Dat kan heel goed! Stap lekker op de fiets en trap met de wind door je haren richting de meren. Er zijn goed aangelegde fietspaden en het gebied is makkelijk bereikbaar met de fiets. Ook zijn er diverse oplaadstations voor elektrische fietsen. Kortom: alle reden om heerlijk per fiets een bezoekje aan Alkmaarder- en Uitgeestermeer te brengen. 

Met het openbaar vervoer
Alkmaarder- en Uitgeestermeer is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er rijden diverse buslijnen door het gebied. Ook kun je met de trein naar een in de buurt gelegen station, zoals Uitgeest, afreizen. Vanaf daar kun je per bus of OV-fiets verder reizen. Tip: met de OV-fiets app kun je vooraf checken hoeveel OV-fietsen er op jouw locatie beschikbaar zijn!

Kijk voor meer informatie of voor het plannen van je reis op 9292.nl. 

Met de auto
Recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer is met de auto via de A9 (vanuit richting Haarlem, Utrecht) en A8 (vanuit richting Amsterdam) goed te bereiken. Kom je met de auto naar het gebied? Maak dan gebruik van een van de parkeerplaatsen aan de rand van het natuurgebied. Vanaf een aantal parkeerplaatsen starten leuke wandel- en fietsroutes.