Over Alkmaarder- en Uitgeestermeer

Het Alkmaarder- en Uitgeestermeer tussen Alkmaar, het Noordzeekanaal en Zaanstad is een paradijs voor watersportliefhebbers. Het natuur- en recreatiegebied biedt bovendien aantrekkelijke omliggende recreatieterreinen, agrarische bedrijvigheid en bijzonder cultureel erfgoed zoals forten en molens. De vele wandel- en fietsroutes in de streek leiden je over slingerende dijken, door polders en natuurlijk langs het meer. Een heerlijke plek om helemaal tot rust te komen in de natuur, maar ook lekker actief te zijn!

Lees hier meer over de geschiedenis van het gebied, de bereikbaarheid en de organisatie achter recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Ook kun je hier nog even de huisregels nalezen. Zodat we samen het gebied en de tijd die bezoekers hier doorbrengen zo plezierig mogelijk houden!

Molen De DorregeesterCultuur-historie

Recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer herbergt kenmerkende Hollandse eigenschappen: water, polder, dijken, molens en forten.  Lees meer over cultuurhistorie.

Vogel grutto op hekNatuur

De natuur van recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer kenmerkt zich door het zeer open landschap en de aantrekkelijke meren, die veel water-, trek- en weidevogels aantrekken.  Lees meer over natuur.

Huisregels

Bij een bezoek aan Alkmaarder- en Uitgeestermeer gaan we ervan uit dat je anderen niet hindert en dat je rekening houdt met de natuur. Hier vind je de huisregels van het gebied. Lees meer over de huisregels.

Zwaansmeerpad fietsers 2014 // img_1436.jpg (43 K)Bereikbaarheid

Wil je weten hoe je recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer het beste per fiets, auto of OV kunt bereiken? Lees hier alles over de bereikbaarheid van het gebied. Lees meer over bereikbaarheid.

Luchtfoto erfgoedpark De Hoop // raum_luchtfoto_2011-groot.jpg (43 K)Over de organisatie

Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer is de bestuurlijke organisatie voor het beheer en de ontwikkeling van het gebied. Lees meer over de organisatie.