snelvaren speedboot

Voortaan online kaartje kopen voor doordeweeks snelvaren

Publicatiedatum: 26 april 2024

Op De Deilings, in het noordoosten van het Alkmaardermeer, is het mogelijk om van mei tot november te snelvaren/waterskiƫn met diverse soorten ontheffingen.

Soorten ontheffingen

Om alle dagen te kunnen varen, kun je een volledige snelvaarontheffing aanvragen. Hiervoor is een wachtlijst van circa 1 jaar. Heb je een zo'n ontheffing dan ontvang je stickers om op de boot te plakken.

Voor het doordeweeks (feestdagen uitgezonderd) varen kun je een beperkte ontheffing aanvragen. (Hiervoor is geen wachtlijst.) Je ontvangt dan per post een snelvaarontheffing deel A en moet je een kaartje kopen om deel B te ontvangen. Deel A en B vormen gezamenlijk een geldige ontheffing. Het kopen van een deel B ging altijd via een kaartautomaat op recreatieterrein De Woudhaven, maar dat gaat nu anders.  

Kaartje voor beperkte ontheffing

Dit jaar kunnen personen met een beperkte snelvaarontheffing deel A via de website snelvaren.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl (van tevoren) een deel B kopen. Dit gaat eenvoudig met het invullen van een aantal gegevens op de website, waarna een kaartje/bevestiging via het ingevulde e-mailadres binnenkomt. Bel bij problemen 0251 311410.

Geldigheid beperkte ontheffing

Op de website kun je datum en starttijd invullen om te gaan snelvaren. Het kaartje is 2 uur geldig of tot zonsondergang en kost nog steeds maar € 6,00 per keer. De ontheffing en het (digitale) kaartje moeten aan boord van de boot zijn die op ontheffing deel A en B staan aangevuld en aan toezichthouders en politie getoond kunnen worden. Uiteraard zijn vaarbewijs, registratiebewijs boot en identiteitsbewijs ook aan boord.


Meer nieuws