Recreatiegebieden tijdens kerstperiode

Publicatiedatum: 21 december 2020

Door de lockdown zijn onze mogelijkheden om erop uit te trekken deze kerstvakantie beperkt; maar de recreatiegebieden zijn gewoon open.

Recreatiegebieden zijn open
De recreatiegebieden blijven open als we tenminste niet allemaal tegelijk naar dezelfde plek gaan. Even een frisse neus doet je goed, altijd, en zeker nu we zo veel binnen en achter een (beeld)scherm zitten. Wees welkom in ons recreatiegebied. Hieronder enkele tips.

Kies rustige momenten en plekken
De drukste dagen zijn zaterdag, zondag en de feestdagen. En de drukste tijden zijn tussen 11 uur en 15 uur. Houd hier rekening mee.  De ultieme tip voor de kerstvakantie: ga lekker wandelen op een andere onontdekte plek in Noord-Holland. Kies een mooie route op www.wandelnetwerknoordholland.nl of fietsknoop.nl.

Geef elkaar de ruimte
Geef andere recreanten de ruimte en houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar. Tegenliggers op een smal wandelpad? Stap even van het pad af zodat de ander gemakkelijk kan passeren. Houd als wandelaar ook rekening met fietsers. En fietsers: matig je snelheid en passeer rustig en ruim om wandelaars.

Toiletten en containers dicht
De toiletten zijn niet open, behalve het toilet op de surflocatie Zwaansmeer totdat het gaat vriezen. Hoge nood? Doe het niet in de struiken en laat zeker geen afval achter. Neem papieren zakdoekjes, mondkapjes, hondenuitwerpselen, flesjes of blikjes mee naar huis. Neem daarvoor een zakje mee om het in op te bergen. Want ook de containers zijn afgesloten rondom de jaarwisseling om zoveel mogelijk vandalisme te voorkomen. Wil je de natuur (en je mede-recreanten) écht een plezier doen, neem dan ook zwerfafval mee als je dat tegenkomt. Zo gaan we lekker opgeruimd het nieuwe jaar in.


Meer nieuws