Zwemplek Dorregeest kinderen in water

Projecten Vitaal Platteland, Saskerleidam en Dorregeest

Publicatiedatum: 23 juni 2022

Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer werkt al enkele jaren aan de projecten Vitaal Platteland, Natuurontwikkeling Saskerleidam en Uitgangspunten bestemmingsplan Dorregeest

Vitaal Platteland behelst het maken van een lokale verdieping in het Uitgeestermeer om de biodiversiteit onder water te vergroten. Vanuit deze verdieping kan schoon water worden verpompt naar het strand van Dorregeest, waar een van het meer afgescheiden gedeelte voor het zwemwater wordt gemaakt. Zo is de kans op schoon en algenvrij zwemwater het grootst.

Bij de Saskerleidam wordt de volgende fase van de natuurontwikkeling voorbereid. Doel is het schiereiland Saskerlei voor de toekomst te behouden en de natuurwaarden te vergroten. Er wordt onder andere schone grond vanuit de lokale verdieping gebruikt.

Voor recreatieterrein Dorregeest worden maatregelen voorgesteld die de sociale veiligheid en de kwaliteit van dit vrij oude terrein moeten verbeteren. We denken hierbij aan horeca, watersport, verblijfsrecreatie en een dienstwoning.

Deze projecten vertonen een sterke onderlinge verwevenheid. De financiering is nog niet geheel rond, maar na een positief AB-besluit op 6 juli aanstaande, zullen de plannen met de omgeving verder worden besproken en daarna verder uitgewerkt.


Meer nieuws