Hondenbeleid voor recreatiegebied De Buitenlanden

Publicatiedatum: 13 maart 2018

Vanaf 15 maart tot 1 oktober moeten honden op diverse wandelpaden aan de lijn in De Buitenlanden. Maar op een speciaal grasveld mogen ze het gehele jaar los lopen.

Het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer heeft beleid gemaakt ten aanzien van honden in recreatiegebied De Buitenlanden, gelegen tussen Beverwijk en Assendelft.

Regels
Wandelen met de hond in de vrije natuur is natuurlijk heerlijk. Omdat de natuur kwetsbaar is en om geen overlast voor andere recreanten te veroorzaken zijn er regels opgesteld. Honden moeten nu in het broed- en recreatieseizoen aan de lijn op diverse wandelpaden in het gebied. Pas van 1 oktober tot 15 maart mogen ze daar los lopen. Het gehele jaar los rennen kunnen de viervoeters op een speciaal daarvoor gemaakt grasveld van bijna 3 hectare, dat midden in het gebied ligt. In de bosschage, aan de oever, in het water en op plekken waar gewassen groeien mogen honden niet komen.

Folder
In een speciale folder staat aangegeven waar en wanneer de honden los mogen lopen. Ook staan de belangrijkste regels ten aanzien van honden erin. Deze folder staat op deze websitepagina en hangt in de vitrinekast dicht bij de parkeerplaats.

Overige regels
Voor honden zijn nog meer regels van toepassing volgens de Algemene Verordening van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Uitwerpselen van honden moeten dan ook opgeruimd worden. En je mag met niet meer dan drie honden tegelijk lopen.

 


Meer nieuws