Honden mogen grotendeels los in het Aagtenpark

Publicatiedatum: 3 februari 2021

Sinds kort mogen honden loslopen in een groot gedeelte van het Aagenpark

Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer heeft hiertoe besloten, omdat hier een grote behoefte aan is en dit het gebruik van het gebied vergroot.

Veiligheid boven alles
De speelplekken blijven verboden voor honden, zodat kinderen en volwassenen daar lekker kunnen spelen. Op de fietspaden en binnen de wielerbaan moeten honden aan de lijn om te voorkomen dat ze fietsers voor de wielen lopen.

Klik hier voor het hondenbeleid Aagtenpark voor de plattegrond waar de honden los mogen lopen, aan de lijn moeten of verboden zijn.

Overige regels
Schapen en andere dieren moeten natuurlijk met rust gelaten worden. Honden mogen ook niet graven, zodat de onderlaag intact blijft. En uitwerpselen moeten opgeruimd worden. Ook meer dan 3 honden tegelijk uitlaten is niet toegestaan. Voor hondenuitlaatbedrijven is er een beperkt aantal vergunningen beschikbaar.

Toekomst van het park
Het park wordt de komende jaren verder ingericht. Wanneer de plannen hiervoor duidelijker zijn, zal opnieuw bekeken worden waar honden los kunnen blijven lopen. Bij de planvorming worden omwonenden en gebruikers betrokken.


Meer nieuws