Het coronavirus

Publicatiedatum: 20 maart 2020

Wat zijn de gevolgen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus voor Alkmaarder- en Uitgeestermeer?

De rijksoverheid heeft donderdag 12 maart nieuwe maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer houdt zich uiteraard aan deze maatregelen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken.

Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dit heeft ook gevolgen voor publieke locaties en evenementen die plaatsvinden in de gebieden. De maatregelen gelden in ieder geval tot nader bericht. 

Vermijd grote groepen en houd afstand
Het recreatieschap adviseert populaire bestemmingen en voorzieningen te mijden. De landelijke richtlijnen gelden ook in de recreatiegebieden. Hardlopen, fietsen of gewoon buiten bewegen? Dat kan als je 1,5 meter afstand bewaard. We verzoeken bezoekers de richtlijnen in acht te houden en verantwoord hiermee om te gaan. Mocht blijken dat bezoekers hun verantwoordelijkheid niet nemen dan bekijken we welke aanvullende maatregelen worden ingezet.

Toiletgebouwen nu toch gesloten!
Vanwege corona kunnen de toiletgebouwen niet meer gebruikt worden. Hiermee volgt het recreatieschap de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Kennemerland die op 27 maart van kracht is gegaan. De hygiënevereisten zijn nodig om de verdere verspreiding van corona tegen te gaan.

Het laatste nieuws over het coronavirus vind je op www.rijksoverheid.nl/coronavirus.


Meer nieuws