Corona update oktober 2020

Publicatiedatum: 22 oktober 2020

Het belangrijkste is dat we met z’n allen weer grip op het virus krijgen. 1,5 meter blijft de norm. Wat betekent dat voor een bezoek aan de recreatiegebieden?

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. In de recreatiegebieden is iedereen welkom om van de rust en de ruimte te genieten. Bewegen in de buitenlucht is immers heel gezond. Echter het blijft van cruciaal belang om alert en waakzaam te blijven. We verzoeken de bezoekers om de volgende maatregelen in acht te nemen:

 • Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter). Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen. Zoek de rustige en minder populaire plekken op.
 • Je mag met een groep van maximaal 2 mensen samen afspreken. Of met alle mensen die bij jouw huishouden horen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. 
 • Blijf thuis bij klachten, laat je testen en ziek uit. 
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen.

 De uitzonderingen op de 1,5 meter afstand:

 • Mensen uit 1 huishouden.
 • Kinderen tot en met 12 jaar.
 • Jongeren tot 18 jaar hoeven bij elkaar geen 1,5 meter afstand te houden. Ze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot volwassenen.

Ondernemers

Alle eet- en drinkgelegenheden hebben de deuren moeten sluiten. Afhalen blijft wel mogelijk. Het virus heeft een forse impact op restaurants en de horeca. Ook de boeren en de ondernemers in de recreatiebranche hebben het zwaar. Op een unieke, creatieve en veilige manier proberen zij hun bezoekers te ontvangen. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we de lokale ondernemers blijven steunen! Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid van ondernemers en mogelijke activiteiten in de gebieden wend je dan tot de ondernemer.

Toiletgebouwen

Alleen op de surfoever van recreatieterrein Zwaansmeer is nog een toilet open. Deze wordt wekelijks schoongemaakt. Wij rekenen daarbij ook op jouw medewerking. Gooi afval in de dichtstbijzijnde prullenbak en niet in het toilet. Ga bewust om met hygiëne.

 • Houd het toilet(gebouw) schoon.
 • Gooi afval in de dichtstbijzijnde afvalbak.
 • Beperk het contact met deurklinken e.d.
 • Maak je handen schoon met zelf meegebrachte handgel.

Dienstverlening recreatieschap

Het beheerkantoor/de informatiebalie is tot nader bericht gesloten. We zijn te bereiken via info@alkmaarder-enuitgeestermeer.nl. We proberen het dienstverleningsniveau zo hoog mogelijk te houden.

Kijk voor actuele informatie over de nieuwe en aangescherpte maatregelen op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus

 


Meer nieuws