Corona update november 2020

Publicatiedatum: 19 november 2020

Blijft alert en houd je aan de regels

Het kabinet roept iedereen op zoveel mogelijk thuis te blijven. Bewegen in de buitenlucht blijft echter gezond. Het blijft van cruciaal belang om alert en waakzaam te blijven zodat we het coronavirus niet verder verspreiden.

Mocht je even een frisse neus halen in ons recreatiegebied, volg dan de coronamaatregelen. We zetten ze hieronder nog even op een rij.

  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Is dat niet mogelijk, zoek dan een plek op waar het rustiger is.
  • Groepen mogen maximaal bestaan uit 4 personen of 1 huishouden. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. 
  • Voor buitensporten geldt ook het maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur) met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Groepslessen met meerdere groepjes van 4 personen zijn toegestaan.

De uitzonderingen op de 1,5 meter afstand zijn:

  • mensen uit 1 huishouden;
  • kinderen tot en met 12 jaar;
  • jongeren tot 18 jaar; maar deze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot volwassenen.

Ondernemers en evenementen 

Alle eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten. Afhalen blijft wel mogelijk. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we de lokale ondernemers blijven steunen. Kijk voor de laatste update altijd op de site van de desbetreffende ondernemer.

Dienstverlening recreatieschap
Het beheerkantoor en de informatiebalie aan de Lagendijk 33 in Uitgeest zijn tot nader bericht gesloten. We proberen je waar mogelijk van dienst te blijven en zijn bereikbaar via info@alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.

Kijk voor actuele informatie over de coronamaatregelen op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus 


Meer nieuws