Corona update mei 2021

Publicatiedatum: 27 mei 2021

Blijf alert en houd je aan de regels. Ook in de toiletgebouwen en op pontjes.

Mocht je even een frisse neus halen in onze recreatiegebieden, volg dan de coronamaatregelen. We zetten ze hieronder nog even op een rij.

 • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand, ook in en op het water. 
 • Vorm geen groepen en vermijd drukke plekken.
 • De maximale groepsgrootte is 2 personen, met uitzonderingen voor personen tot 12 jaar, personen woonachtig op eenzelfde adres en sporten in groepsverband.
 • Bij overtreding kunnen handhavers optreden.
 • Als je kucht, hoest of andere corona-klachten hebt, blijf dan thuis.
 • Let op de avondklok. Deze geldt van 22.00 uur tot 04.30 uur.

Kom niet allemaal tegelijk
Kies rustige momenten en plekken. De drukste dagen zijn zaterdag en zondag. Om de drukte te vermijden, raden we je aan om voor 11.00 uur of na 15.00 uur op pad te gaan. Kom te voet of per fiets naar ons recreatiegebied. Neem je toch de auto, parkeer nooit in de berm. Is de parkeerplaats vol? Ga dan ergens anders heen.

Geef elkaar de ruimte
Geef andere recreanten de ruimte en houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar. Tegenliggers op een smal wandelpad of smalle ingang? Stap even terug of opzij zodat de ander gemakkelijk kan passeren. Houd ook rekening met andere gebruikers:

Horeca
De terrassen zijn weer open en wel van 6.00 uur tot 20.00 uur. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we de lokale ondernemers blijven steunen. Kijk voor de laatste update altijd op de site van de desbetreffende ondernemer.

Toiletgebouwen
De toiletten op onze recreatieterreinen zijn vanaf 1 april weer open tot 1 oktober, m.u.v. toiletgebouw aan de surfoever. Deze blijft langer open.
De toiletten worden dagelijks schoongemaakt. Maar om coronabesmetting te voorkomen rekenen we ook op jouw medewerking.

 • Houd het toilet(gebouw) schoon     
 • Houd 1,5 meter afstand   
 • Gooi afval in de dichtstbijzijnde afvalbak   
 • Beperk het contact met deurklinken e.d.
 • Maak je handen schoon met zelf meegebrachte handgel

Pontjes
Ook op de pont moet je je aan de coronaregels houden. Dus niet meer dan 2 personen op de pont, met uitzondering van personen uit 1 huishouden en kinderen tot en met 12 jaar. Er staan stippen op de pont om 1,5 meter afstand te houden. Degene die liert, dient aan de overkant de handen te desinfecteren met zelf meegebracht handgel.
Pontje Oostknollendam is het gehele jaar in de vaart. Pontje Molletjesveer vaart van 15 april tot 15 oktober.

Dienstverlening recreatieschap
Het beheerkantoor en de informatiebalie aan de Lagendijk 33 in Uitgeest zijn tot nader bericht gesloten. We proberen je waar mogelijk van dienst te blijven en zijn bereikbaar via info@alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.

Kijk voor actuele informatie over de coronamaatregelen op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus 

 


Meer nieuws