Corona update 15 december 2020

Publicatiedatum: 17 december 2020

Blijf alert en houd je aan de regels

Het kabinet roept iedereen op thuis te blijven om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Mocht je even een frisse neus halen in ons recreatiegebied, volg dan de coronamaatregelen. We zetten ze hieronder nog even op een rij.

  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Is dat niet mogelijk, zoek dan een plek op waar het rustiger is.
  • Groepen mogen maximaal bestaan uit 2 personen, met uitzondering voor mensen die op 1 adres wonen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee.
  • Voor buitensporten geldt ook het maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur), met uitzondering van sportbeoefening tot en met 17 jaar.

Horeca
Eet- en drinkgelegenheden mogen uitsluitend geopend zijn voor afhalen. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we de lokale ondernemers blijven steunen. Kijk voor de laatste update altijd op de site van de desbetreffende ondernemer.

Toiletgebouw surfstrand Zwaansmeer
Dit toiletgebouw blijft open totdat er vorst komt. De rest is al afgesloten.
Wij rekenen daarbij ook op jouw medewerking. Ga bewust om met hygiëne.

  • Houd het toilet(gebouw) schoon.
  • Gooi afval in de dichtstbijzijnde afvalbak.
  • Beperk het contact met deurklinken e.d.
  • Maak je handen schoon met zelf meegebrachte handgel.

 

Pontje Oostknollendam
Ook op de pont moet je je aan de coronaregels houden. Dus niet meer dan 2 personen op de pont, met uitzondering van personen uit 1 huishouden en kinderen tot en met 12 jaar. Er staan stippen op de pont om 1,5 meter afstand te houden. Degene die liert, dient aan de overkant de handen te desinfecteren met zelf meegebracht handgel.

Dienstverlening recreatieschap

Het beheerkantoor en de informatiebalie aan de Lagendijk 33 in Uitgeest zijn tot nader bericht gesloten. We proberen je waar mogelijk van dienst te blijven en zijn bereikbaar via info@alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.

Kijk voor actuele informatie over de coronamaatregelen op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus 


Meer nieuws