Vogelkijkdagen Fort K'IJK

Vogelbeschermingswacht Zaanstreek is op zondag 1 maart aanwezig met telescopen waarmee je de verschillende vogels goed kan bekijken. Op zondag 8 maart vertellen de boswachters van Landschap Noord-Holland je alles over de vogels die je ziet.

De leden van de Jeugdvogelclub Zuid-Kennemerland zijn ook aanwezig. Tip van de boswachter: neem je eigen verrekijker mee!

Landschapsexcursie per fiets vanaf Fort K’IJK Op zondag 8 maart start er ook om 13:30 uur vanaf Fort K’IJK een landschapsexcursie o.l.v. een gids van Stichting OER IJ. Verken het Crommenijelandschap met de middeleeuwse dijken en de Stelling van Amsterdam per fiets. Aanmelden hiervoor moet vóór 5 maart via www.gaatumee.nl. Graag zelf fiets meenemen.

Op andere dagen kan je ook zelf kijken.

Beleef Fort K’IJK tijdens de vogelkijkdagen. Naast de vogels verdient ook het fort aandacht. Bezoek met de audiotour het belevingscentrum over natuur en landschap. Stemmen van de fortwachter en boswachter nemen mensen in de audiotour mee in deze beleving. Het gerestaureerde fort is ook een begeleid wonen locatie van De Heeren van Zorg. Zij heten iedereen hartelijk welkom in de comfortabele theeschenkerij. Kinderen vermaken zich met kleurplaten. Voor meer informatie kijk op www.fortkijk.nl

Weilanden tijdelijk onder water. Landschap Noord-Holland zet half februari de sluizen open. De weilanden rondom Fort K’IJK (officieel Fort bij Krommeniedijk) komen dan langzaam onder water te staan en dit trekt heel veel vogels. Op het hoogtepunt van de voorjaarstrek, op zondag 1 maart en zondag 8 maart, zijn er twee Vogelkijkdagen. Dus kom een zondag kijken tussen 10 en 16 uur. Vogelaars, natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen: iedereen is welkom op het fort met mooi uitzicht op de natte weilanden. Dit is hét mooiste moment in het jaar wat u niet mag missen! Landschap Noord-Holland vraagt dit jaar speciale aandacht voor de grutto. Kijk voor meer informatie op www.landschapnoordholland.nl.grutto

Locatie