Andere activiteit kiezen?

Speelstrand

Met een langzaam aflopend strandje en een ballenlijn die een diepte van circa 1,40 meter aangeeft, is het veilig zwemmen bij speelstrand Zwaansmeer.

De waterplas is afgebakend van het grote Uitgeestermeer, waardoor het heerlijk overzichtelijk is. Vooral als je jonge kinderen hebt, is dat handig. Op het grote grasveld dicht bij het strandje kun je heerlijk spelen of relaxen. Heb je geen zin om te zwemmen, dan zijn er ook een kabelbaan, een schommel, doeltjes en paaltjes om te badmintonnen of te volleyballen.

Trek in wat lekkers? Dan ga je naar de snackwagen, die er met mooi weer staat. Echt een plek om met het hele gezin, van jong tot oud, te genieten.

Let op
Op de bodem van de waterplas liggen schelpen van onder andere mosselen. Het is daarom verstandig om waterschoenen aan te trekken.

Zwemwaterkwaliteit
Voor de zwemwaterkwaliteit bel je 088 1021300 of kijk op www.zwemwater.nl. Waarschuwingen en zwemverboden worden bekend gemaakt via borden op het strand. Deze gelden alleen voor het strand waar de borden staan. Er blijven vaak voldoende plekken over waar het water wel van goede kwaliteit is en er naar hartenlust kan worden gezwommen.

Locatie