Andere activiteit kiezen?

Busch en Dam & Krommenieroute (5 km)

Deze paars gemarkeerde route is een lijn van Busch en Dam naar Krommenie. Een mooie verbinding met onderweg leuke stops op bijzondere plekjes.

Ben je een ervaren verkenner op het water dan ken je deze route waarschijnlijk wel. Een prachtige verbinding tussen Busch en Dam en Krommenie.

Op de route zijn meerdere plekken waar de eigen kano te water gelaten kan worden. Het startpunt in Krommenie is midden op de route aangegeven, want dit is een mooie plek waar je én kunt parkeren en de kano te water kunt laten. Vaar eerst richting Busch en Dam voor een stop naar een picknickplek, een onontdekt mooi plekje om even te genieten en weg te dromen vanaf de kant. Ook hier is een plek waar de kano het water uit of in kan.

Maak de dag compleet door een bezoek een het Fort aan den Ham iets verderop. (Te voet bereikbaar.) Fort aan den Ham is een militair museum en is regelmatig geopend voor bezoekers.

Daarna vaar je terug in de richting van het startpunt om de vaarroute te vervolgen richting Krommenie. Tijdens het kanoën zijn hier nog verschillende onderdelen van de Stelling van Amsterdam te zien. Wil je meer cultureel erfgoed ontdekken en ook een bezoek brengen aan het Fort bij Krommeniedijk (Fort Kíjk)? Dat kan door de Crommenijeroute, de rode route, te vervolgen.

Vaar door een aantal woonwijken van Krommenie richting de weilanden en de polder waar je de rust en de natuur inademt. Wanneer je bij het eindpunt bent gekomen kun je kiezen voor dezelfde route terug of vervolg de route verder op een andere kleur. Het eindpunt is dichtbij met de Molen De Woudaap in zicht.