Andere activiteit kiezen?

Jubileumfietsroute 50-jarig bestaan (50 km)

Van Oer-IJ-gebied naar recreatiegebied.

Voor ons 50-jarig jubileum hebben we een prachtige fietstocht samengesteld die langs en door de recreatiegebieden gaat die het recreatieschap in eigendom of beheer heeft. Stap op je fiets en kijk wat er te beleven valt!

De fietstocht is ongeveer 50 km lang en voert je langs allerlei bijzondere plekjes in onze gebieden. Van de recreatieterreinen rondom het Alkmaarder- en Uitgeestermeer naar het Aagtenpark en De Buitenlanden met Landgoed Rorik. In ons routeboekje staat een kaart met de route. Bovendien staan er allerlei interessante en historische weetjes in van wat je onderweg ziet. Dat maakt de fietstocht extra leuk om te doen!

Afhankelijk van je fietssnelheid en het aantal keren dat je stopt om de weetjes in het boekje te lezen, doe je al snel 4,5 uur over deze route. Onderweg kom je op verschillende punten horeca met een fijn terras tegen om even heerlijk uit te rusten. 

De start is bij het beheerkantoor van het recreatieschap. Navigatie: Lagendijk 33, Uitgeest. Parkeren is gratis! Uiteraard kun je ook elders de route beginnen.

TIP: Kijk van tevoren op onze Nieuws-pagina of het pontje Molletjesveer door omstandigheden uit de vaart is. (Deze vaart in ieder geval niet bij harde wind, afwezigheid schipper, en tussen 15 oktober en 15 april.)
De overtocht kost 1 euro per persoon, per pin te betalen.

Routeboekje

Het boekje (19 pagina's) kan je printen of downloaden om onderweg de route te bekijken. 

Vragen of opmerkingen
Heb je een vraag of opmerking over de route? Mail naar info@alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.

VEEL PLEZIER GEWENST EN FIJNE FIETSTOCHT!

Locatie